• Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.

Ek Sayfa Ekleme

-Andromeda-

Üye
SMS Onaylı
#1
Merhaba;

XenForoya kendim entegre bir sayfa eklemek istiyorum. Elimde js ve css destekli bir html sayfası var fakat amacım bunu XenForo nun içine gömmek. yani mesela hesap yükseltmeleri kısmında olduğu gibi hesap detayları kısmına kendim ek bir sayfa oluşturmak istiyorum bu mümkün müdür eğer mümkünse nasıl yapabilirim yol olarak ?
StRonK Tilkißey hocam sizden yardım bekliyorum bu konuda

teşekkürler

ek olarak hesap yükseltmeleri kısmındaki butonları kendimize göre değiştirebiliyor muyuz mesela satın al diyince direk paypal yönlendirmesi yapıyor ya bunu şablonlarla vs oynayarak kendi belirlediğimiz bir linke yönlendirme yapabilir miyiz ?
 

-Andromeda-

Üye
SMS Onaylı
#2
hocam hesap yükseltmeleri sayfasını bir şekilde sayfalara aktarmayı başardım fakatbir sorum olucak kategori ağacındaki sayfalar kısmı <xen:forearch> ve <xen:if> komutlarını çalıştırmıyor mu ? herşeyi standart html olarak ekleyip xenforo syntaxı ile uygun css yolunu tanımlayınca aynısı oluyor fakat aynı işlemleri html ile tek tek yazmak yerine direk şablonda olduğu gibi

Kod:
<xen:foreach loop="$available" value="$upgrade">
şeklinde ekleyince görünmüyor. bunu göstermenin bir yolu varmıdır acaba ? amacım kullanıcının satın aldığı hesap yükseltmesini ve aktif olan paketleribu açtığım sayfada da göstermek fakat ilgili kod olan

Kod:
<div class="upgrade">                 
                    <div class="upgradeForm">
                        <xen:if is="{$upgrade.record.end_date}">
                            <div>{xen:phrase expires}: <xen:datetime time="$upgrade.record.end_date" /></div>
                        </xen:if>
                
                    </div>
kodunu ve üstündeki ekleyince görüntülenememekte
--- Mesaja ek olarak ---
XF ödeme yöntemi PayPal ben alternatif bir site kullanıyorum fakat bunun XF ile entegrasyonu yok yani ödemeleri görüp ben manuel güncelleme yapacağım. Sorum şu XenForoda var sayılan olarak aktif olan paypal butonunu shopier ile değiştirme imkanım yok biliyorum ama sorucam var mı ?

Eğer yoksa aklımda temamın account_upgrades.css si eklenmiş olan bir html sayfası yazsam bunu XenForoda forumun bir parçasıymış gibi görünmesini sağlayabilir miyim ? kısaca sorum bu , mesaj düzenle butonu kaybolduğundan flood oldu baya kusura bakmayın
 
Son düzenleme:

Dr.Yontem

M Sami Yöntem
Emekli Admin
Lisanslı Üye
SMS Onaylı
#3
Foreach dongulerinin calisabilmesinin sarti ya eklendigi template in bagli oldugu controller dosyasinda variable tanimlanmis olmasi ya da xen:include ile template cekilirken xen:set xen:map gibi variable tanimlamalarinin yapılmasıdır

Yani, sizin mevcut durumunuz icin, manuel sayfayla alakadar olurken foreach direkt cekemezsiniz. Cekebilmek icin controller extend etmeniz gerekmekte.

Benzer sekilde, if sorgularindaki variable degerlerinde de ayni durum soz konusu.
 

-Andromeda-

Üye
SMS Onaylı
#4
Foreach dongulerinin calisabilmesinin sarti ya eklendigi template in bagli oldugu controller dosyasinda variable tanimlanmis olmasi ya da xen:include ile template cekilirken xen:set xen:map gibi variable tanimlamalarinin yapılmasıdır

Yani, sizin mevcut durumunuz icin, manuel sayfayla alakadar olurken foreach direkt cekemezsiniz. Cekebilmek icin controller extend etmeniz gerekmekte.

Benzer sekilde, if sorgularindaki variable degerlerinde de ayni durum soz konusu.
Hocam peki bu durum için önerebileceğiniz bir yol varmı yani şöyle yapabilirsiniz açısından. PayPal gitti yerine Shopier kullanacağız fakat paket listelemesi için ayrı bir html sayfası oluşturmam gerekiyor çünkü XF ye paygates vs ile entegrasyonu yok. Kendim bir HTML sayfası tasarlasam bunu XenForo da kendi içinde bulunan bir sayfaymış gibi gösterebilir miyim ?. Mesela Hesap kısmındaki menülere kendi oluşturduğum bu sayfayı eklemek için bir yok var mıdır ? XF de bulunan sayfalar sistemi biraz sıkıntı. Body altına eklemem gereken kodları ekleyince tüm herşey gidiyor
 

Dr.Yontem

M Sami Yöntem
Emekli Admin
Lisanslı Üye
SMS Onaylı
#5
Istediginiz seyleri eklentisiz yapmak genel manada pek mumkun degil. Eklentisiz yapilma durumu css ve html entegrasyonuyla olabilir ama bu durumda da bazi olasi hatalarla Karsilasabilirsiniz.

Premium Page - ThemesCorp.com

Ucretli bir eklenti ama bunu inceleyin derim. Tahminimce ihtiyacinizindan cok dahw fazlasini iceriyor bu eklenti :)
 

-Andromeda-

Üye
SMS Onaylı
#6
Istediginiz seyleri eklentisiz yapmak genel manada pek mumkun degil. Eklentisiz yapilma durumu css ve html entegrasyonuyla olabilir ama bu durumda da bazi olasi hatalarla Karsilasabilirsiniz.

Premium Page - ThemesCorp.com

Ucretli bir eklenti ama bunu inceleyin derim. Tahminimce ihtiyacinizindan cok dahw fazlasini iceriyor bu eklenti :)
aslında bu eklentiye sahibim aklıma geldi kullanmak fakat paket sayısı fazla olunca oradaki listelemeyede tüm hepsi sığmıyor. En son çare artık buradan bir şekilde ayarlamaya çalışıcam :) Aklıma gelen bir html sayfası tasarlayıp cssleri arasına <xen:require css="account_upgrades.css" /> kodunu ekleyip standart html tasarımı ile eklemek daha sonrada php callback ilede xfde bulunan sayfalar kısmına eklemek geldi... mümkün olur mu bilmem ama :)
 

-Andromeda-

Üye
SMS Onaylı
#8
Php callback yapmak yerine xen:callback kodlarini da biraz arastirmanizi tavsiye ederim, is gorebilir ;)
İnternette Xenforo sitesi dahil bu konularda bilgi bulmak samanlıkta iğne aramaktan beter xenforo syntaxı daha çok işime gelir bir araştırma yapayım. olmazsa o eklentiyi kullanıcam :) ama sanırım işe yarayabilir account_upgrades.css içindeki kodları ayrı bir css yapıp htmlde kullanmak sanırım işimi görür. Fakat XF ye nasıl aktarırım bilmiyorum sanırım orada görünmesi imkansıza yakın :(
--- Mesaja ek olarak ---
hocam html olarak xenforo sayfalarına eklemeyi başardım fakat bu seferde temanın kendi js leri mi bozuldu desem ne desem bilemedim mod bardaki yazılar gitti kullanıcı profil resmi olan üstüne getirince açılan ;(kafa o derece gitti adını unuttum) gitti. JS çakışması yaşıyorum shopier in verdiği js yollarını kaldırınca düzeliyor bunu fixlemenin bir yolu varmıdır. Çok soru sordum ama:(
 

Dr.Yontem

M Sami Yöntem
Emekli Admin
Lisanslı Üye
SMS Onaylı
#9
Js ve css daha cok tasarimsal durumlar oldugu icin StRonK bana gore daha iyi yardimci olabilir saniyorum

Js degil de jquery kodlari da varsa shopier in, onlar asil cakismayi yapiyor olabilir. Cunku genelde jquery release full ve min dosyalari birden fazla defa cagrildiginda sayfalar sapitir. Benimki sadece bir tahmin tabii ki :)
 

-Andromeda-

Üye
SMS Onaylı
#10
bodyi kapatmadan önce şu kodları ekleyince sapıtıyor ya
HTML:
<!-- Shopier JS -->
<script src="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/shopier/static/js/jquery-1.11.1.min.js"></script>
<script src="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/shopier/static/js/gsap.js"></script>
<script src="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/shopier/static/js/shopiermodal.min.js"></script>
<script src="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/shopier/framework.js"></script>